11.6.2012

Mansikka, mustikka ja raparperi kylässä

Kesäflunssa on ehkä ikävintä sairastelua mitä voi olla. Sitkeästi se pitää minua otteessaan eikä suostu lähtemään. Sairaana ollessa ruokakin maistuu erilaiselta, tai oikeastaan ei maistu miltään. Päivät kuluvat sängyn tai sohvan pohjalla ja kaikki digiboxin tallennukset on nyt sitten katsottu.. Onneksi sää nyt ei sentään ole sieltä ihanimmasta kesäsään päästä, ketuttaisi entistä enemmän ,) 
.
Lauantaina hetken mielijohteesta toin kaupasta raparperia, pistetään lämpöhouruilun piikkiin, koskaan aiemmin en ole sitä ostanut nimittäin. Sitten yritinkin etsiä järkevää, nopeaa, vähän työvaiheita sisältävää reseptiä, minne tuota kirpeää vartta voisi lisätä. Jossain kaappien syövereissä on mummin ihanan piiraan resepti, vielä joku kaunis päivä sen löydän..  Löysinkin mainion reseptin Uuden Kuun Emilialta kuin tilauksesta. Emilian sanoin helppo ja yksinkertainen piirakka, johon ei vatkaimia tai vempaimia tarvita. 
Ja kyllä se oli helppo, niin helppo, että teen tätä uudestaan sitten joskus kun taas jaksan, suosittelen. 
Pelkkä raparperi oli mielestäni kuitenkin liian raparperia ja joka paikassa siitä nyt puhutaan muutenkin. Siksi sisältöä vähän muokkasin ja jälleen kerran totetsin, että pensasmustikka on vallanmainio leivonnaisissa ,) 
Pohjaa esipaistoin tuon täytteen suuren määrän vuoksi n. 10 min. ja loppujen lopuksi oma piiraani oli uunissa lähes 40 minuuttia. En tainnut ihan ohuimmaksi tuota taikinaa painella nimittäin ,) 
Kokeilun ja erehdyksen kautta tästäkin varmasti moni selviää.. 
Niin ja jos on liian nestemäisiä marjoja, niin suosittelen niiden pyöräyttämistä perunajauhoissa..

.
Alla vielä Emilian ohje:
Helppo marja-/hedelmäpiirakka
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1dl piimää
1,5dl voisulaa/juoksevaa margariinia
 Pinnalle marjoja, raparperia, hedelmiä ym. Sokeria maun mukaan.
***
 Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää rasva ja piimä. Sekoita.
Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Lisää marjat, tai omenalohkot päälle. Ripottele päälle sokerit ja kanelit ym.
 Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.
*





2 kommenttia:

  1. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla! :) Kaikki mitkä voidaan tehdä nopeasti, ilman vempaimia on rock! Ihania kuvia, jo kuvista herahtaa vesi kielelle! Paranemisia kesäflunssaan! :) t.Janna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Janna kokeile ehdottomasti! ,) Kokonaisuudessaan tähän valmisteluun meni varmaan alle 10 min.. Paistoaikaa kun ei lasketa ,)

      Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)