20.6.2013

Mökkijuhannuksen lyhyt oppimäärä.. TAAS!

Kerran vuodessa mökkikansa kerääntyy joukolla viettämään keskikesän juhlaa. Jokaisessa kunnassa eri tavalla, onneksi näin..


Sähköisten karttojen aikakaudella voi olla hyvä olla erilainen ja käyttää vaikka paperista versiota.. Saattaa löytää itsensä uusista ulottuvuuksista!
Koska keskikesän juhlaa odotetaan aina vuosi, niin sen viettoon moni matkaaja varautuu jo hyvissä ajoin. Kauppojen kassat ovat tukossa, hamstrataan tölkkejä kuin sota-aikaan konsanaan.. Järki kannattaa pitää silti mukana, koko kotia (kauppaa) ei kannata tyhjentää (Jätetään nyt jotain pitkäkyntisille "vieraille".. ), ellei sitten ole tarkoitus sitä käyttää juhannuskokon pohjamateriaalina..  nim. lupaan ottaa mukaan VAIN yhden viikonloppulaukun, laukun koosta ei ollut puhetta ,)
Juhannuksen menoruuhkat voi välttää monin eri keinoin, esim. vuokraamalla yksityiskopterin, joka voisi samalla lennättää sitten ihan täysin muualle..( Ei kuitenkaan Tallinnaan, kiitos. ) Kuitenkaan missään mökkirannan läheisyydessä ei ole hyvää laskeutumispaikkaa, eikä sinne olla menossa pelloissa rämpimään.. joten silloin jopo/auto/bussi/juna/kumivenevene voisi olla järkevä.. Kukin tyylillään siis tai ainakin ajoissa ruuhkajonon kärjessä.. Kuskeille hermoja, kanssamatkustajat osaavat viihdyttää itse itseään ,) 

Jos ei heilaa Helluntaina, niin ei koko kesänä. Juhannuksena voi kuitenkin kokeilla yöllisiä taikoja omalla vastuulla heilanmestsästyksen toivossa. Heilan kuvan näkee sitten uskomuksen mukaan unissaan, jos makaa aamuyöstä nokkospuskissa hyttysten syötävänä. Jos ei muuta, niin ainakin sitten voi vanhana sanoa, että koettu on, tuli heila tai ei ,) Taikomiseen on syytä varautua hyvällä ötökkäkarkotteella..
Luonnollisesti pitää varautua myös oikein asustein. Parhaimmat ovat täysin mätsäävät värisävyt. Siksi ruokakauppaan kannattaa mennä koko asustearsenaalin kanssa, ellei ole ennen sitä luonut näppärää värikarttakokoelmaa esim. maalivärien näytelapuista!
Juhannuksena ujotkin yksilöt saattavat päästä hetkellisesti ujoudestaan. Alkoholilla ei ole osuutta asiaan .. Ollaan siis kaikkien kavereita. Paitsi niiden känniääliökesämökkinaapureidenjotkalaulaasingstariatakapihankuistillanuotinvierestä javalvovatsamoillasilmilläkolmevuorokauttaputkeen ,)
Tämä on myös se aika vuodesta, kun heitetään useimmiten talviturkki menemään, tai ainakin viimeistään sillon se kuulemma pitäisi tehdä... Tätä ei voi liikaa painottaa, että yksin ei kannata mennä liian kauas uimaan, varsinkaan jos ei ole vesiselvä.. Vuotavalla veneellä ei suositella niinikään vesille lähtöä..  Parhaiten kaikesta oikeastaan selviää rannalle jäämällä, ruikuttaminen ei kannata, siitä ei kukaan tykkää ,)
Kylmän sään yllättäessä on hyvä pukeutuminen on kaiken aa ja oo.. Suomen kesässä toppatakki voi olla jopa käypää valuuttaa. Jos sinulle nauretaan keskipäivän paahteessa tälle idealle, lupaan ettei naureta aamuyöstä hengityksen höyrystyessä pelkästä ajatuksesta..  Varsinkin jos sen talviturkin heittää vuorokauden kylmimpään aikaan, jolloin sauna on jo ehtinyt sammua.. Toppista ei sitten kannata pitää keskellä päivää, ellei ole oikeasti kylmä..
Hyvän sään salliessa voipi maailmaa katsoa tästäkin suunnasta. Suosittelen lämpimästi.. Silmät kannattaa pitää auki lepovaiheessa, siis älä nukahda, ettei pääse kesäsade yllättämään ,) Muurahaispesän päälle ei myöskään kannata jäädä samm*.. makaamaan..
Nesteitä pitää muistaa nauttia maltillisesti ,) terveisin alkoholimainos. Varsinkin mikäli nauttii juhannustanhuista lavalla ,)


Joukossa tyhm*... viisaus tiivistyy...  Hakeudu siis fiksujen ja filmaattisten yksilöiden pariin.. Toisaalta tämä ei kuitenkaan takaa viisautta.. hekin ovat vain inhimillisiä yksilöitä.. "human individuals"..
Ja tämän vuoksi toinen muistutus, josta ei ikinä paasata mielestäni likaa on, että tuntemattomiin vesiin EI pidä hypätä pää edellä.. Ellei sitten tarkoituksena ole tarkastella vedenalaista maailmaa toisenlaisesta perspektiivistä.. Juhannusheilan kanssa niinikään kannattaa pitää pää kylmänä, jalat voivat mennä alta nääs..
Juhannuksena juhlapaikkaa ei ole lupa vaihtaa.. Ruoho ei muka ole vihreämpää aidan toisella puolella, vaikka joskus mökkinaapurilla onkin selkeästi parempi meno.. Toki voit aina palata hyvän juhlinnan jälkeen omalle mökillesi..
Ja vielä meinasi unohtua... Nauttikaa huomisesta Kesäpäivänseisauksesta, sillä ylihuomisesta lähtien valoisat tunnit pakenevat taas päivistä..
Heille, jotka tätä keskikesän juhlaa vihaavat tiedoksi, että Suomen kesä on onneksi lyhyt.. Joten tämä vaihe kestää vain hetken..
.. ja kohta meillä onkin taas talvi !!!
Pettu*.. onnekkaimmat yksilöt hakeutuvat juhannuksena etelän taattuun lämpöön, koska täällä on muka aina niin kylmää.. Mutta mikä se sellainen juhannus oikein on.. ? Ja onhan niitä matalapaineita siellä Välimerelläkin..
Täten siis toivotan kaikille oikein onnistunutta, turvallista, järkevää sekä ihanaa Juhannusta 2012 2013 2014! 
Suurimmaksi osaksi sää lupasi (JÄLLEEN) hyvää ja aurinkoista.. Kaupunkijuhannusta viettäville myös oikein rauhallista oleilua, saatte olla kuin aavekaupungissa konsananaan.. Niin ja Pihlajasaareen kovasti terveisiä JÄLLEEN kerran ,)


 

1 kommentti:

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)