Monesti herkullisten reseptien salaisuus piilee niiden yksinkertaisuudessaan.
Kuten tälläkin kertaa, kun päätin leipoa jotain pientä viimeisenä lomapäivänä.
Äitini leipoo usein kaikenlaista "helppoa ja nopeaa" ja ehkä jollain tasolla kuljen hänen jalanjäljissään. Makeanälän yllättäessä on pakko saada hyvää nopeasti.
Seuraavaan aprikoositortun juju piilee siinä, että täytteeksi voi valita ihan mitä vain hedelmiä tai marjoja. Jossain kohden sovellan päärynällä, mutta nyt siihen reseptiin!
VALKOSUKLAA-APRIKOOSITORTTU
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl hienosokeria
4 kananmunaa
1,5 dl jugurttia
100 g valkosuklaata
1,5 dl öljyä
2 tl luomuvaniljaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sitruunan tai limen kuorta
Vuoan pohjalle lohkottuja aprikooseja
Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jugurtti, limen kuori ja öljy sekä keskenään sekoitetut kuiva-aineet siivilän läpi. Sulata suklaa ja pieni tippa öljyä kulhossa vesihauteen päällä ja sekoita se sulana taikinaan. Levitä aprikoosilohkojen päälle.(Huom. jos haluat, että aprikoosit tulevat ns. läpi taikinasta, lohko ne neljään osaan)
Paista uunin alatasolla 180 asteessa n.30-40 min.
Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa jäätelön kanssa.
Nautiskele vadelmalimeminttujääteen kanssa!
Vasemmalla "aseteltu" ja oikealla se "todellisuus" |
Siis taas! Nuo sun kuvat on niin makeita ja pari reseptiä olen kokeillut ja ovat tosi herkkuja! t.Maria
VastaaPoistaKiitos Maria, että jaksat aktiivisesti aina täällä kannustaa :)
PoistaOijoi, näyttää niiiin hyvälle! Aprikoosit ovat suurta herkkua, joten tätä pitää kokeilla - todellisuusversiona, tottakai. :)
VastaaPoistaMaistuu vielä paremmalle kuin näyttää! Toisena päivänä murenee ihanasti päältä, mutta alaosa on ihanan kosteaa NAM! Suosittelen lämpimästi!
PoistaHienot ruokakuvat. Näyttää herkulliselta, tuota pitäisi kokeilla.
VastaaPoistaKiitos kaunis Cheri! Eilen innostuin tekemään päärynän kanssa ilman valkosuklaata.. Ja tuli siitäkin hyvää!
Poistaoi nam toi näyttää ihan superhyvältä! :D
VastaaPoistaMaistuu vielä paremmalta :)
PoistaOijoi, varmasti älyn hyvää :)
VastaaPoistaSuostitelen kokeilamaan! Eritoten jos laittaa sekaan vielä vaikka mansikoita, NAMNAM!
Poista