Kotiuduin lähes parin viikon Puolan lomalta ja kamerassa on valehtelematta parituhatta kuvaa.
Kaupunkikertomuksia postailen myöhemmin, mutta tänään oli pakko jakaa kanssanne tämä naminamiherkku.
Nimittäin letut, joissa on puolalaista juustoa, twaróg:ia, täytteenä.
Kotijuuston ja raejuuston välimuotoa olevaa juustoa ei Suomesta ole saanut mistään, mikä on harmi, sillä kyseinen tuote on todella hyvää niin makean kuin suolaisenkin kanssa. Eteläisestä naapuristamme, Virosta, saa vähän samantyyppistä juustoa, joten kannattaa pitää mielessä.
Aika lähelle pääsee siis meidän kotijuustolla tai miksaamalla raejuustoa tasaisemmaksi massaksi. Myös herajuusto menee melko lähelle.
Täytetyt letut ovat Puolassa todella suosittuja ja niitä tarjotaan lähes kaikkialla. Lisäksi smetanaa käytetään myös vastaavasti niin makean kuin suolaisen kanssa.
Tämän on tarkoitus olla tuhti herkku, jossa ei tuijotella purkin rasvaprosentteihin.
Koska toin mukanani lähes kilon mötikän tuota valkoista juustoa, niin pakko oli osa siitä käyttää näin.
Ja resepti on tässä:
GLUTEENITTOMAT LETUT JA MAKEA TÄYTE
LETTUTAIKINA
(4 isoa lettua)
5 dl luomutäysimaitoa
2,5 dl gluteenitonta jauheseosta
1 luomukananmuna
luomuvoita
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus luomuaitovaniljaa
Riko kananmuna jauhoihin, lisää puolet maidosta ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää loput maidot ja mausteet ja vatkaa kuohkeaksi. Anna vetäytyä n. puoli tuntia.
Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää hieman maitoa/vissyä.
Paista voinokareessa pannulla.
TÄYTE
250g kotijuustoa / raejuustoa muussattuna
2 dl smetanaa (voi korvata kermaviilillä)
0,5 dl sokeria
1 tl aitovaniljaa
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi, mutta suht pahksuksi massaksi. Levitä puolikkaalle letulle ja taita lettu ensin kaksin ja sitten vielä kerran kaksin, jotta saat 1/4 osan palan.
Koristele suklaakastikkeella/siirapilla/hunajalla ja tuoreilla marjoilla!
Ei kai tarvitse tässä vaiheessa käskeä nauttimaan?!
Oikein leppoisaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!
Onpas ihastuttava blogi täällä ja mitä herkkuja, nam!
VastaaPoistaHih ja tervetuloa!
Poista