29.8.2012

Vielä on kesää jäljellä..

Illat pimenevät ja kylmenevät ja alkaa olla hyvä hetki noukkia kesän kukkasia ja heiniä talteen. 
Osan voi laittaa tietysti maljakkoon, mutta osasta voi tehdä jotain vähän "kestävämpää", vaikka ovikoristeen mökille. 
 Tämä kyseinen kuvissa esitelty yksilö on tehty jo vuosia sitten. Nykyään se koristaa mökin verannan seinää kauniisti kuivuneena. Mitään kummallista runkoalustaa en tähän silloin tehnyt, toki sellaisen voi rautalangasta taitella, jos ei pelkällä heinärungolla halua kikkailla. Kuitenkin jos joukkoon lisää muutaman suht vahvan, mutta kuitenkin taipuisan kasvinrungon, niin tämä pysyy hyvin kasassa.
Rautalankarungossa on se hyvä, että muotoa voi muuttaa, jos peruspyöreä ei ole se mieleinen. Olen aikoinaan tehnyt näitä neliöinä, kolmioina ja jopa yrittänyt kahdeksankulmaa. 
 Teknikka on todella helppo, varmasti kaikki ovat lapsuudessaan punoneet seppeleitä, samalla tavalla tämäkin tehdään, aina kiertäen sopivan nipun verran kasveja varsien ympärille. Viimeiset varret voi pujotella edellisten läpi, jottei lähde purkautumaan.
Valmiin seppeleen voi vielä pyöräyttää kevyesti ohuella rautalangalla, jottei lähde reposottelemaan.
Pellon laidalta poimitut kasvit kestävät hyvin nuukahtamatta viileässä säässä, toki kuivahtavat jossain vaiheessa täysin. Jos malttaa silloin kranssin olla paikallaan, se kuivuu parissa viikossa "muotoonsa", jolloin sen voi tarvittaessa siirtää minne haluaa. Eräs tuttavani kehysti suuren yksilönsä ja näyttää aika kauniilta. 
Mökin, vajan tms. luonnonläheisen ympäristön ympäröivänä nämä näyttävät todella ihanilta. Jos joka kesä-syksy tekee uuden voi kokoelmaa todellakin kasvattaa. Ja kokoa voi itse määritellä, sekä sitä mitä tähän laittaa. Itse pidän luonnonkukkasista ja heinistä, joten yhdistelin niitä kaikkia mitä löysin mökin pihan reunoilta. Mukaan tarttuivat myös pihlajanmarjat, jotka antavat mielestäni kivasti kontrastia. 
Oikein ihanaa syksyn odotusta, vaikka vielä päivät ovat ihanan lämpimiä ja "kesää jäljellä" ,)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)