22.8.2012

Lehmän hönkäys ja mansikkamargarita

Maaliskuussa matkasimme häämatkalle Thaimaahan. 
Helsinki-Bangkok-Krabi-Koh Lanta-Krabi-Bangkok-Helsinki.


Pidän omatoimimatkojen suunnittelusta, koska silloin voin valita lennot ym.matkustusvälineet sekä majoituksen vapaasti. Saatan viettää nettiä selaillen kymmeniä tunteja etsien ja kaivaen sitä "täydellistä" kokonaisuutta. Useimmiten juuri muiden matkaajien vinkit ja linkit ovat ne parhaimmat ja kuten olen tämän aiemmin maininnut, niin toistaiseksi eivät ole johtaneet meitä metsään.. 
Ja sen vuoksi näitä tahdon jakaa myös muiden kanssa. Vähän ehkä eri perspektiivistä, kuin yleisesti ollaan totuttu matkavinkkejä näkemään..


Koska kyse oli häämatkasta, niin hyviä kokemuksia ja vinkkejä sain monelta Bangkokin majoitukseen. Lebua State Tower se siis loppujen lopuksi oli, eikä kaduta. Vasta myöhemmin varauksen tehtyäni tajusin, että tämähän on se sama hotelli, jossa kuvattiin Kauhea kankkunen 2. 
.
Jo varausta tehdessä kannattaa mainita hotellille, että on tulossa esim. häämatkalle, vuosipäiville tms. niin voi saada kivan yllätyksen ja upgradauksen parempiin sfääreihin sekä mahdollisuuden kuluitta myöhäiseen huoneen luovutukseen.  Sääntö pätee kyllä ihan mihin tahansa maahan ,)
Tämä oli postiivinen yllätys ainakin Koh Lantalla Rawi Warinissa, sillä saimme mahtavan huoneen upgradeauksen standardluokasta, mutta se onkin jo ihan täysin eri postaus.. 


Mutta takaisin Bangkokiin..  tosiaankin Dubain postauksessa mainitsin kaahaavista takseista, niin Bankgokissa todellakin meno oli vielä kamalampaa. Muuten ei hätää, mutta useimmissa takseissa ei ole takapenkillä turvavyötä. Ehdin jo kentältä hotellille matkan aikana nähdä elämän vilisevän silmissä, kun tuhatta ja sataa porskuttava kuski teki sentin äkkiväistöjä.. Kamalin matka ikinä.. Kentälle takaisin uhkasin mennä junalla tai vaikka kävellen, mutta trauma jäi jonnekin ja taas matkattiin cabilla.. Onneksi oli paljon tasaisempi kuski sillä kertaa sekä takapenkillä turvavyöt ,)
Ja jos Dubaissa kuskit eivät puhuneet englantia, niin täkäläisille piti kirjoittaa paikallisen toimesta lappu, jossa on thai-kielellä paikka minne pitää viedä.. Lentokentän infopisteestä saa sellaisen tai hotellin respasta. Kannatta jo hyvissä ajoin pyytää lappusia eri paikkoihin, ihan vaikka varmuuden vuoksi, niin ei tule hätä sitten kriittisellä hetkellä.


Perille Lebuaan saavuttua ulkonäkö oli varmasti täydellisen kuuman kostean lehmän henkäyksen raikas ja taksitraumatisoituneen sekava yhdistelmä.. Päälle vielä huonosti nukuttu lentomatka ja tuntien jonotus kentällä passintarkastukseen.. Onneksi huone oli hieno ja itse Lebualla paljon näkemisen ja kokemisen arvoista tarjottavaa. Harmi vain että olin mitoittanut parin viikon matkamme tarkkaan päiväaikatauluun ja Lebuasta saimme nauttia vain 1½ päivän ajan.. Passintarkastuksen jonossa nimittäin vierähti "muutama" tunti, joka piti viettää itse kaupungissa seikkaillen..
.
Alkuillandrinkit (melko kohtuuhintaiset paikkaan nähden) kuitenkin nautittiin tupaten täyteen ahdetussa Sky Barissa, ehkä parhaimmilla näköalapaikoilla Bangkokissa, pienen tuulenvireen yrittäessä viilentää.. 
Sky Barin vieressä olevaan ravintolaan tarvitaan muuten varaus etukäteen, tämän aliarvioin ja siksi jouduimme syömään paljon rauhallisemmassa poolravintolassa ehkä elämämme kalleimmat salaatit viinilasillisineen.. Lasi viiniä maksoi nimittäin kokonaisen laadukkaan viinipullollisen verran, mikä oli aika riistoa oli sitten miten hieno hotelli tahansa. Varsinkin kun viini oli mitä oli..
.
Sky Bar ja Lebuan muut kattoterassit näyttivät olleen muidenkin kuin vain hotellivieraiden käytettävissä, joten hissiä joutui välillä odottamaan todella pitkään.
Löydä Sky Bar..
 Niin ja muuten sellaisia Hangover 2 -tyyppisiä kuvia ei annettu ottaa samaisilla portailla ollenkaan.. Ei sillä, että olisin yrittänyt, ihan oikeasti .. ,)
Huonen hintaan kuului myös vapaasti käytettävissä oleva uima-allasosasto hotellin takaosan tasanteella sekä kuntosali saunoineen. Ehkä vain suomalainen turisti kaipaa saunaa hellemaassa viilentääkseen itseään ,)
.
Ja erityismainitsemisen arvoinen on aamiainen.. Joka myös kuului huoneen hintaan (mainitsen tämän, koska huomasin erilaisten tarjousten sisältävän erilaisen määrän lisäjuttuja, joista useimmiten juuri aamiainen oli lisähinnalla)
Kirjaimellisesti jokainen maailman manner edustettuna, toimii täydellisesti myös brunssina viikon jokaisena päivänä ,)
.
Jos tuonne saakka lähtee uudestaan, niin taitaa tuo Bangkok jäädä välistä tai sitten siellä pitää viettää enemmän kuin 1½ päivää. Ja ainakin varata vähintään kaksi päivää korukivikaupoille ja oppia ennen sitä tinkimään kunnolla ,) Ehkä ensi kerralla malttaa kivien hiplaamisen seasta jopa katsastaa niitä nähtävyyksiä ,)


Ps. Lebuan facebook sivuilla oli aikoinaan "tykkää" -kannustin, jolla sai halutessaan paremman huoneen standard hinnalla tai myöhäisen huoneen luovutuksen. 
Rahallisesti n. muutaman kympin säästö, mutta tykkäämisen arvoinen..

2 kommenttia:

  1. Kirjoitan aina hotelliin ennen matkaa, että olemme tulossa "anniversary"-matkalle, sehän voi tarkoittaa mitä tahansa, esim. olemme olleet yhdessä 10 v. 10 kk... Aina välillä olemmekin saaneet jotain extaa tällä tempulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin jos aina kaikki kirjoittaisivat, niin suurempia extroja eivät enää kohta meille annakaan.. heheh. Anniversary on hyvä. Ja oikeastaan varmasti melko harvat vaivautuvat normimatkallaan hotellille kirjoittamaan. Tällöin kuitenkin jää muistiin edes vähän ja hotelli voi tulla vastaan monessa asiassa, juurikin esim. niin, että olemme tulossa anniversary -päivälle ja toivomme kaunista näköalaa ,)

      Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)