10.2.2013

Iso ripaus vaniljaa!

Viikko takaperin kului kirjaimellisesti kilo sokeria.
Marengit söivät suuren osan siitä, mutta toisen osan veti täytekakku. 


En muista aiemmin leiponeeni yhtä helppoa sokeritäytekakkupohjaa, joten siksi halusin jakaa sen kanssanne. Löysin pohjan Kinuskikissan blogista.
Desimittoja ei tarvita, vain kaksi lasia/läpinäkyvää mukia. 

POHJA:
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
 hienosokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostuta mehulla, laimennetulla alkoholilla tms. mieleisellä nesteellä.
 TÄYTE:
persikoita
banaania
vadelmia
hienosokeria
 PÄÄLLE:
kuohukermaa
hienosokeria
iso ripaus aitoa vaniljaa


Leivinvuokani oli vuotavaa vintagesorttia, joten jouduin vuoraamaan sen leivinpaperilla. 
Nätimpi jälki siis syntyy voitelemalla vuoka ja korppujauhottamalla se. 
 

Mittaa toiseen lasiin kananmunat.
Mittaa toiseen lasiin samanverran hienosokeria.
Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa tyhjään lasiin munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on suositellusti 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. 
Mittaa päälle vielä leivinjauhe ja sekoita  jauhot keskenään.
Vatkaa munat sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi.
Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla varovasti käännellen. 
Paista 175 asteessa alatasolla n. 40 min. 
Älä avaa uunia kesken paiston, koska taikina lässähtää.
Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. 
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan.
 
 
Soseuta persikat, banaani ja vadelmat. 
Sekoita hyvin sokerin kanssa. 
Vatkaa kerma, sokeri ja vanilja kuohkeaksi. 
 
 
Kostuta mieleisellä nesteellä pohja.
Levitä kerros kermavaahtoa ja sosetta. 
Paina päälle kakkupohja ja toista edelliset vaiheet.
Päälikerrokseen ei tule kuin kermavaahtoa. 
 

Nauti!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)