3.2.2013

ja puoli kiloa tomusokeria, s'il vous plaît..

Sokerihiiri on iskenyt kyntensä meikäläiseen ja kahden päivän aikana olen käyttänyt 10 kananmunaa, kilon sokeria, puoli litraa kermaa ja jonkin verran jauhoja.. 
 

Eilen syntyi jättimarenkeja (kutsuvat niitä ranskalaisiksi marengeiksi), joita aina kahviloissa himoitsen. Oli siis pakko kokeilla. 
Tuntuu, että marenkiohje ollessaan niin yksinkertainen, on kuitenkin vaikea. Niin monta ohjetta, kun kokeilijaa.. Päätin kokeilla kuitenkin Dream -blogin ohjeella. 
Normaalisti marenkivaahto tehdään vatkaamalla valkuaiset sokerin kanssa kovaksi massaksi, tällä kertaa aloitus tapahtuu vesihauteessa kuumentaen ja sitten vatkaten jäähdytykseen saakka.. 
Mistään en kuitenkaan saanut selville, että kauan niitä kuummennetaan / mihin pisteeseen kuummennetaan.. Eli joku viisas saa tässä valistaa, kiitos!



 Resepti on yksinkertaisesti:
5 valkuaista
500g tomusokeria
sitruunamehua 
100g maitosuklaata
*
vatkaa valkuaiset ja tomusokeri veisihauteessa
ota pois "sopivan ajan kuluttua" (nostin kulhon vesihauteelta, kun vaahto alkoi jokseenkin notkistumaan sopivaan suuntaan, suhteellinen käsite siis) 
jatka kovaa vatkaamista, kunnes vaahtonokareet eivät valahda
lisää sula suklaa varovasti sekoittaen joukkoon
nosta nokareita pellille
paista ensin n. 15 min 150 asteessa
paista sitten n. 1 h 100 asteessa
(paistoasteet riippuvat uunista) 
anna jäähtyä
nauti sokerihumalasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)