11.8.2012

Kakkuasiaa

Jos häillä pitäisi olla maku, se olisi ollut meillä valkosuklaapunaherukkasacher. 
Tämä postaus on omistettu ensisijaisesti ihanalle kakkutaituri Hillalle sekä kaikille niille sinkuille, morsiammille ja sulhasille sekä tuoreille ja vanhoille vaimoille ja miehille, jotka ovat kyselleet kakustamme. 

© Kuva Lassi Paasi
 
Kakkuja ja makuja on monenmoisia. Ainut asia mitä kakultani oikeastaan odotan, on sen kosteus. Kakun pitää olla mehevä sisältä ja sopivasti kostea. Miettiessäni hääkakkuamme olin melkoisen haasteen edessä. Talvihäissä voi tarjota rauhallisin mielin ns. tuhdimpaa kakkua, toki myös kesälläkin tämä on kaikin puolin sallittua ,) Kinuski on aina ollut ykkösvaihtoehto, sacher hyvänä kakkosena.. Puolassa ollessani ns. Wienin kakku on ehdoton suosikki (suklainen kakkupohja, kirksikkatäytteellä ja kermavaahdolla), itse asiassa siellä ei osata mielestäni tehdä hyvää kinuskikakkua ollenkaan, juustokakut ovat sikäläiset bravuurit.. Kaikki kevyet moussekakut puolestaan muistan hyvin lapsuudestani, kun reissasimme ”kommaripuolaan” kesälomilla, näitä hyytyviä ihanuuksia tarjosivat niin tädit kuin kahvilat..  Ehkä sen vuoksi en näe niissä mitään erikoista ja siksi hääkakuksi sellaista ei meillä kelpuutettu, vaikka hyviä ja erilaisia ovatkin.

© Hilla Kakkuversio I
Häiden alla mietin kuumeisesti mitä meillä leikataan. Sitten kuulin paljon hyvää Kakkugalleriasta ja sen ihanista kakuista. Ja tietysti kuulin myös heidän kakkubuffetistaan, jossa sai syödä kakkua niin paljon kuin napa vetää. ”Kakkumaistajaspesialisti” siskoni oli heti mukana, sain myös anoppini sekä kälyni mukaan maistelemaan ja siinähän se ilta kivasti vierähti. Voin lämpimästi suositella niin Kakkugalleriaa, kuin sen buffetia ,) Loppusuoralle valikoituivat pari ehdotonta suosikkia, joita en nyt muista, mutta jotka kuitenkin jäivät matkasta pois gluteenisen ruokavalion vuoksi ja koska löysin jotain parempaa.. Jos tätä ei olisi tullut, kakku olisi kiikutettu joustavasti Kakkugalleriasta hääpäivän aamuna suoraan juhlapaikalle tarjoiluastioineen päivineen. 

© Kuva Lassi Paasi

Kaasoni ystävä, Hilla, on monenmoinen monitoiminainen. Kaasoni ehdottikin, että miksen tilaa kakkua Hillalta, tekeehän hän niitä ”päästään” tuon tuosta, pyöräyttää käden käänteessä. Olen joitain hänen tekemiään kakkuja maistanut ja nähnyt, joten siitä alkoikin sitten suunnittelu. Tahdoin tietysti makeaa, ripauksella erilaisuutta, sacherpohjalla, sokerimassa/marsipaani –kuorrutteella ja sillä pienellä yllätyksellisellä lisällä, jota sitten lopulta tuli punaherukkahillosta. 

© Kuva Lassi Paasi

 Aika nopeasti Hilla hoksasi mitä hain ja syntyi valkosuklaa-punaherukka-sacher unelma, kolme unelmaa tarkalleen ottaen. Ulkonäöllisesti tahdoin pyöreitä, tummia sisältä, valkoisia alapinnalta ja ”kaatunutta” suklaata päälle, 8-muotoon olisin ne tahtonut, mutta kakkuja kun tuli kolme, niin jouduin tässä joustamaan, värimaailma kuitenkin mukaili häidemme värejä. Lopputuloksena tuli sitten suloisen rustiikkisia tuotoksia, joiden maku vei ainakin oman kieleni mennessään.. Harmikseni unohdin tehdä / mainita gluteenittomille vieraille tästä gluteenittomuudesta, vinkkinä siis muille.. Ja loppukakusta, jota jäi jäljelle, piti pakastaa pala, mutta sekin meni parempiin suihin seuraavana päivänä, kun fiilistelimme juhlaa kotoa käsin.


© Kuva Aleksei Kesonen


 Onneksi Hilla ei ole kaukana, joten maltan vielä puolisen vuotta ja tilaan häneltä ensimmäiseksi hääpäiväksi samaisen tuotoksen. Tietysti olisin voinut "taktikoida" tämän ihanuuden jo tämänpäiväisille synttäreilleni, mutta ehkä kuitenkin tämä pysyy aina juuri sinä hääkakkuna ,)

Kiitos vielä kerran Hilla ikimuistoisesta hääkakusta! 

4 kommenttia:

 1. Ihana kakku ja IHANAA SYNTTÄRIÄ SANKARILLE!

  VastaaPoista
 2. Ihana kakku ja kuulostaa siis ihan taivaalliselta, tykkäisin ihan varmasti ! Paljon hyviä juttuja samassa kakussa, mikäs sen parempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin Milma! Taivaallista on se, että maun pystyy muistamaan todella hyvin.

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)