9.9.2012

Designia mahan täydeltä

Tämä viikonloppu on ollut täynnä erinäisiä design-aiheisia tapahtumia. 
Ihan kaikkiin en tietenkään ennättänyt, mutta parissa oli todella mukava käydä. 
Viime aikoina eri blogeissa on paljon kirjoitettu ja kinasteltu blogien kaupallisuudesta ja mainoksista. Sen enempää siihen pesään tunkematta tikkua, vaikka alla oleva postaus toisenlaiselta saattapi vaikuttaa, niin nämä esittelyssä olevat tuotteet on ostettu omalla rahalla eikä myyjällä/tekijällä ole ollut niiden mainitsemiseen tässä blogissa osuutta eikä arpaa. 
Selvällä suomen kielellä siis: tämä ei ole maksullinen näkyvä tai edes piilomainos. ,)


Kaapelitehtaalla järjestettiin Design Market 2012, joka tällä kertaa oli todella laajalla pinta-alalla. Viime keväänä tapahtuma oli vain yhdellä puolella, mutta nyt tilaa raivattiin muistakin saleista ja hyvä niin. 
Paljon oli hienoa ja myöskin hintavaa tuotetta tarjolla. Joskus sitä miettii, että jos lapussa lukee design, niin hintaan tulee väistämättä nolla perään, vaikkei oikeasti mistään elämää suuremmasta ole edes kyse.. Toki laadusta olen valmis maksamaan, mutta design -periaatteesta en välttämättä.  Nämä kuitenkin ovat makuasioita, joista ei saa kiistellä.. siksi jätän mainitsematta nämä mielestäni "ei niin design tuotteet", jottei kellekään jää paha mieli ,) 
Mukaan tarttui kuitenkin kauan toivottu Qualy:n tsirppapari eteisen kollaasiseinälle ripustettavaksi. En edes tajunnut, että tuo lintunen toimii samalla "hätäpillinä". Voin sitten "hädissäni" visertää kellarissa pimeässä, koska näihin lenksuihin tulevat harvoin käytössä olevat kellarin avaimet ,) 


Kaapelin jälkeen suunta olikin Wanhan Sataman Kädentaitomessuille, joita järjestetään niitäkin Helsingissä pari kertaa vuodessa. Messuilla on siis kädentaitajia sekä kädentaitajatekijöiden "varaosaparatiisi", jonka vuoksi sinne aina suuntaan. 
Tarttui siis tälläkin kertaa mukaan "muutama" hassu kivi ,)
Hassua (ja samalla melko turvallista) on, että vuodesta toiseen siellä ovat samat tekijät ja heidän paikkansakin ovat lähestulkoon samat ,) 
Tutusta ja turvallisesta huolimatta iloinen ja erittäin positiivinen yllätys oli Vuoden nuori kädentaitaja Marja Hepo-aho, joka tekee todella kauniita lasitöitä. Sain ilon nähdä lasihelmien tekoa ja mukaan lähti myös yksi ihanuus, jolle mietin vielä lopullista korukotia. Luulen, että Riihimäellä sijaitsevaan lasipajaan täytyy tehdä yksi jos toinenkin visiitti, sen verran lumoavia lasihelmet olivat ,)


Niin ja ystäväni osti myös eräältä nahkataiteilijalta pussillisen nahkapaloja, joita tietenkin piti itsekin sitten saada..  Ihanaa ja pehmeää nahkaa onkin sitten vaikka millä mitalla. 
Mitä ihmettä oikein teen näillä... ?

  Syntyi muutamasta palasta sitten illan iloksi pari tekelettä, joissa alla olevaa ihanaa ruusupainatusnahkaa on käytetty "tehosteena".. 
(rannekorut ovat jossain vaiheessa ovat esittelyssä korublogin puolella)
Joten ei kai ihan hukkaan mennytkään.. Eikä tarvinnut tuhota vanhaa laukkua nahkahimoissaan ,)

Oli siis kaikinpuolin antoisa sunnuntai ,) 
Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja tervetuloa kaikki uudet lukijat!

Nahkaiset rannekorut löytyvät täältä ,)
 

2 kommenttia:

  1. Hih, oli hauska lukea, että jollain muullakin oli ollut yhtä vilkas viikonloppu kuin itselläni! Olin myös ensin Kaapelilla, josta Skattan siivouspäivän kautta Kädentaitomessuille materiaaleja hamstraamaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu viikonloppu oli vilkas ,) Poikkeuksellisen paljon tarjontaa kyllä, toisaalta hyvä, toisaalta ei.. Siivouspäivän jätin suosiolla väliin, ensi kerralla sitten ,)

      Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)