10.12.2012

Pimeyttä pakoon..

Joskus tuntuu siltä ettei oikein jaksa mitään..
Tänään on juuri sellainen päivä. Voisin karata palmujen alle, äärelle turkoosin veen.. Ajatus lähti siitä, kun "eksyin" lomaparatiisisaarille ja rupesin muistelemaan viime maaliskuista häämatkaamme. 

Krabi
Valokuvia tuli räpsittyä satoja, tuhansia ehkäpä.. Tietysti :) 
Ja hyvä niin, sillä tällaisina väsyneinä päivinä on niihin helppo uppoutua ja muistella kynttilän valossa ihanaa reissua.

Rawi Warin Resort & Spa

Hotellimme avomeriallas, jonkä kärjestä aina noukittiin retkille lähtijät
Aiemmin olin kirjoittanut Bangkokin vilinästä. Loppuetappi olikin rauhallisempi Koh Lanta, jonne matkasimme lautalla Krabilta ja sen keskivaiheilla länsirannikolla sijaitseva Rawi Warin Resort & Spa. Kaikkien kehujen ja haukkujen jälkeen hotellin keskiarvoksi osoittautui vahva ysi, vaikka maisema oli täydellinen kymppi! Spa puoli osoittautui täydelliseksi flopiksi hintojensa puolesta, mutta Lantalla on paljon ihania spapaikkoja, jotka löytää tutun ja turvallisen Trip Advisorin kautta.
Rentouttavaa thai-hierontaa sai hotellin rannalta muutamalla eurolla, kun se Spassa olisi maksanut n. kuusikymppiä.


Maaliskuun puoliväli on oikein mahtava ja täydellinan ajankohta viettää häämatkaa Thaimaassa. Suurin turistisesonki oli juuri päättymäisillään ja omaa rauhaa riitti hyvin. Sään puolesta meillä ainakin oli täydellistä, aurinko jaksoi paistaa ja vain yhtenä iltana oli pahemman luokan ukkosmyräkkä, joka kesti monta tuntia ja iski salamaa tiuhasti läheisiin ukkosjohtimiin.. Huvittavinta oli se, että olimme varmoja, että sähköt siinä myrkyssä vähintäänkin menisivät, sen verran alkeellisilta näyttivät kaikki sähkörakennelmat. Mutta ei, ei edes pienintäkään katkosta!Ruokapaikkoihin ei ollut jonoja, tunnelma oli todella mukavaa ja rentoa. Erään rantapizzerian italialainen omistaja osasi kertoa, että "talven tullessa" pilvet alkavat muodostua horisonttiin peittäen kauniit auringonlaskut taakseen ja aaltojen äänet kantautuvat korviin saakka. Saimme kuitenkin lähes joka ilta nauttia kauniista auringosta ja heinäsirkkojen sirinästä. On muuten aika pelottava tunne, kun yhtäkkiä sirkat lopettavat ja ympärillä vallitsee täysi hiljaisuus.. 
Rawin Spa osoittauti flopiksi ja vähän sama koski ruokailua, joka ei hotellilla ollut aamiaista lukuunottamatta kummoisempaa. Noin muutaman sadan metrin päässä etelän suuntaan hotellilta alkoi rantaravintola-alue, jossa erilaista ruokatarjontaa oli joka illalle erilaista. Parhaiten tälle alueelle pääsee Rawista tietä pitkin, koska välissä on kivikkoinen kanava. Muutenkin hotellin ranta-alue oli hiekan ja kivien sekainen, hankala kokonaisuudessaan varsinkin pimeällä.  Skootterilla matka taittui parissa minuutissa.


Itse Lanta on nähty parissa päivässä, mutta paras idea on ehkä se, että lähtee päiväretkille eteläisemmille saarille. Vuokrasimme skootterin 5 päiväksi sekä ostimme samasta hotellia vastapäätä olevasta "retkikaupasta" muutaman päiväretken. Omistajapariskunta oli todella ihana ja retkien järjestäjät osasivat hommansa. Nyt en muista tarkkaan kummankaan yrityksen nimeä, mutta halukkaille voin ne kaivaa tarvittaessa. Samasta paikasta kun hankkii koko paketit, niin pystyy hyvin tinkimään hintoja. Ainakin omasta mielestä.. Otimme heiltä sitten vielä pickup -kuljetuksen Krabin kentälle maateitse muutamalla kympillä. Ilmastoitu auto helteellä, luksusta!

Kookosmehua, suurinta herkkua!

Lantan Itäosissa oli "salainen satama", täydellinen get away -paratiisi!
Lantalle palaamme varmasti vielä, ehkäpä vähän etelämmäksi, toiseen resort & spa komlpeksiin, joka näytti mereltä päin todella houkuttelevalta. Pohjoisen Lantan alueet tulemme kiertämään kaukaa.. Liian sekavaa. Toisaalta yöelämää kaipaavat viihtyvät siellä mainiosti, etelän suunnalle voi sitten paeta melua ja vilskettä ;)


Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Oh, ihanaa. On teillä ollut upeaa... Minä haaveilen Islannista ja yöllisistä valjakkoajeluretkistä erämaassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanja, täälläkin Islanti on haaveissa, siellä olisi niin upeita kuvauspaikkoja, että voi oih.. Ideoin tässä lace dreamille kuvaussessiota :)

   Poista
 2. Krabi ja Koh Lanta ovat kyllä molemmat ihania paikkoja. Itse pidimme ehkä enemmän Lantasta, oli huomattavasti rauhallisempi. Toisaalta Krabilla oli heti näköpiirissä ne mielettömät sokeritoppahuiput ja pienen venematkan päässä upeat pikkusaaret :) Ensi kerralla ehkä Khao Lak...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krabilla tosiaankin ne ihanat ei mistään tulevat huiput ovat mahtavia. Eniten ehkä ärsytti se, että joka kulmassa joku oli tyrkyttämässä jotain suomeksi, vaikka paikka oli muuten jo melko rauhallisella päällä. Phiphi on kuulemma paras paikka vierailla kesällä. Näin kuulin ystävältäni, joka vietti siellä pari viikkoa. Turistimassoista EI tietoakaan. Mekin käväisimme siellä ja haluttiin heti pois.

   Poista
 3. Tässä tulee ihan kateelliseksi, aivan ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihi Satu, ei saa tulla :) Jaoin näitä iloksi pimeyteen ja harmauteen. Vaikka joulu on kohta ovella, niin väsyneenä voisi ehkä piristyä faktaan, että kohta taas on kesä :) Ja kohta jotkut onnelliset suuntaavat nenänsä palmujen alle talvilomillaan..

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)