8.4.2013

Täydellisiä balleriinoja etsimässä..

 // HUOM! Alla oleva teksti on täysin omaa pohdintaa, en saa merkkien maininnasta mitään korvauksia //

Kohta on se hetki, jolloin voi heittää talvikengät varastoon ja sipsutella ihanilla ja keveillä kesäkengillä.
Edellinen lause täydellistä haaveunelmaa! 
Olen jo vuosia etsinyt täydellisesti istuvia balleriinoja, jotka menisivät vähän kaikkien asujen kanssa. Kuten useilla, minullakin on ns. vaikeat jalat, joissa on korkea jalkapöytä ja pienikin painauma aiheuttaa kipua ja rakkoja.
Muutama vuosi sitten löysin täydellisen pehmeät ruskeat lievästi teräväkärkiset balleriinat, jotka ovat olleet ns. bad shoe day-päivien pelastus. Jos kaikki kengät olisivat samankaltaisia, niin olisin ikionnellinen ja monet virheostokset olisivat jääneet tekemättä. 
Usein sanotaan, että kenkäostoksille kannattaa lähteä aamusta, kun jalat ovat vielä "reippaita". Mielstäni kuitenkin jos on taipumusta väsyneen jalan -syndroomaan, pitää ihannekenkiä lähteä metsästämään juuri työpäivän päätteeksi. Ymmärrän kyllä, että jalka on silloin turvonnut jne. mutta jos tätä toistuu joka päivä, niin laittaisitko jalkaasi kengät jotka istuvat täydellisesti aamulla, mutta puristavat iltapäivän tunteina vai toisinpäin. Vaikea arvata kumpaa itse suosin. 
Usein sanotaan myös, että mukavat kenkät ovat ns. terveyskenkiä, jotka luonnollisesti näyttävät, eh, hirveiltä. Vanhaa perua tämä ajattelu, tosin löytyy niitä mummiksia jopa uusimmista trdendivillityksistäkin. 
Mutta siis itse vertailuun, jota tällä hetkellä suoritin ja yllätyin täysin. Tilasin netistä kahdet perustyyppiset/malliset mustat, ulkonäöllisesti siistit ballerinat, jotka menevät työssä ja vapaa-aikana. Lontoossa suunnitellut ja valmistetut Skin by Finskit tulivat ensimmäisenä. Uskaltauduin ne tilaamaan, koska olin kuullut positiivista ko. merkin kengistä ja halusin jotain jujua omaavat kengät, joita ei ihan heti kävele vastaan. Kaikinpuolin laadukkaat ovat, mutta .. Puristavat pirusti tuosta varpaiden ja jalkapöydän yhtymäkohdasta. Ja tähän vaivaan EI auta mikään, valitettavasti.
Seuraavana tulivat klassisen tyylikkäät Geoxit, joita olen himoinnut jo vuosien ajan, mutta aina löytänyt toiset "muka tilalle".
Ja taivas palasi jalkoihin.
Nyt ihmettelen, miksen ole aiemmin näitä hankkinut.. Hieman kapeneva muotoilu tekee näistä ns. aikuismaisemmat, kun perinteiset ballerinat muokkaavat jaloista pölkkyjen näköiset.
Huomaatte kenties eron, kun katsotte kuvaa.. 
Toiset lähtevät palautukseen. Ei liene vaikea arvata kummat.
Mitenkäs siellä? Onko vaikean jalan syndroomaa kenties muillakin?

2 kommenttia:

  1. Mulla on gexit olleet jo vuosia, enkä vaihda muihin. Huomasitko muuten, että hulluilla päivillä on perusmallia myynnissä? t. Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin Maria kyllä, mutta olen jo muutamana vuotena kiertänyt ko. tapahtuman kaukaa, koska koen ettei sillä ole itselleni oikein mitään tarjottavaa..

      Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)