18.8.2013

Kolopaikka

Lapsuuteni kesät vietin näissä rantamaisemissa.
Aikuisena on ihana päästä fiilistelemään muuttunutta pikkukaupunkia ja tunnustella sen turistisykettä. Niin paljon on muuttunut, mutta niin paljon pysynyt samanlaisena.
 
Kesäsesonki on kohta sielläkin ohi, mutta kaupunki ei nuku talvellakaan, vaan kutsuu ihanien kylpylien huomaansa. Ilman jodipitoisuudet ovat huomattavat, joten tänne matkaavat terveysturistit ympäri vuoden. Kommunismin aikoihin kylpylöihin pääsivät eteläisen Puolan tehdastyöläisten perheet puhdistamaan keuhkojaan ja lataamaan akkuja.
Rantaviivat ovat Puolassa kokemisen arvoisia, pieniä kyliä ja ihania autioita rantoja, paljon kokemisen arvoisia paikkoja!


Jos ajat Puolan rantaviivaa, niin n. sata kilometriä Saksan rajalta sijaitsee idyllinen Kołobrzeg, suomalaisittain Kolberg ja Porin ystävyyskaupunki. Itse kutsun sitä "kolopaikaksi".
Tarkempi kaupunkipostaus tulee tuonnempana, mutta koska kesää on vielä jäljellä, niin halusin muistella hetkiä rannalla..Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Onpas kauniin näköistä - itse en ole Puolassa käynyt kuin Krakovassa ja pari kertaa Gdanskissa. Varsova on suunnitelmissa;)
  Oikein hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolassa on lukuisia kauniita ja näkemisen arvoisia paikkoja ja suosittelen lämpimästi myös Varsovaa! Rannikko on itselleni se erityisen rakas, koska siellä on rakennettu hiekkalinnoja kymmeniä kertoja :)

   Poista
 2. Onpa tunnelmallisen näköinen paikka !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Syksyisin myrskysää on ehkä se kivoin aika, kun aallot syövät puolet rannoista mennessään ja tuuli ujeltaa kauluksista sisään.

   Poista
 3. Todella kauniin näköinen paikka! Ranta on aivan ihanan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsu kommentistasi. Tajusin vasta, että kuvissa olevat ranta-alueet ovat n. parin kilometrin säteellä toisistaan ja niiden hiekka on joka kohdassa erilaista. Riippuen miten merivirta kuljettaa, niin toisella puolella aallonmurtajaa voi olla valkoista puuterihiekkaa ja toisella kivinen rantavesi. Yleisesti hiekka "narskuu" jalkojen alla, ja sitä kantaa matkalaukussa kotiSuomeen saakka :)

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)