5.10.2013

Kiireetön kahvihetki

Monen päivän kaktuskurkkukauden jälkeen vihdoin maistan taas jotain. 
Tiedätte varmasti sen tunteen, kun flunssapöpöjen kiusatessa haju- ja makuaistit katoavat ja palaavat pikkuhiljaa takaisin taudin hellittäessä. Vielä en ole siinä vaiheessa, mutta olen jo päässyt vaiheeseen, jossa kahvin juonti ei tunnu kidutukselta. En ole kahvivirtuoosi, keitän kahvini perinteisellä moccamasterilla, mutta työpaikan kahvikoneeseen en suostu koskemaan. Lounaslatteni haen usein Lasipalatsin paahtimo- ja suklaakaupasta Caffista, jossa viime viikolla vihdoin uskaltauduin ostamaan heidän paahtamaansa ja jauhamaansa kahvia. Tuntui, että myyjä nauraisi minut pihalle, jos kyselisin  hassuja kysymyksiä, mutta näin ei käynyt. Minulta kysyttiin miten kahvini valmistan ja kun kyseessä on vain suodatinvalmistus, niin hän suositteli brasilialaista Yellow Bourbon kahvia, joka istuu suomalaisten makuun hyvin. Mukaan lähti 100g tätä voimakkaalta tuoksuvaa mustaa huippukahvijauhetta, jota etiketin mukaan valmistaa Diasin perhe Etelä-Brasiliassa Rainhan tilalla. Ihan joka päivä en lähde näillä näkymin tätä maultaan pehmeää ja suklaista kahvia nauttimaan, onhan kilohinta lähempänä 50 euroa, mutta viikonlopun kiireettömille aamuille tämä on täydellinen. 
Oikein nautinnollista viikonloppua ja alkanutta lokakuuta! 

Kuppi Eva Solo, kupinalunen by Helena Kajo

6 kommenttia:

 1. Hei kiitos kivasta kupinalusideasta....vaikka joululahjaksi voisi virkata ystäville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan! Sain tämän alusen sekä kolme muuta lahjaksi ja olen todella otettu! Pimenevät illat ovat täällä ja nämä toimivat myös tuikunalusina täydellisesti :)

   Poista
 2. Namm, kuulostaa hyvältä! Itselläni on Caffista Papua-Uusi-Guinean Extra Boldia, sopii hyvin arkikaffiksi. :) Ja voi ei miten söpöt nuo aluset, osaisimpa virkata noita... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pitää maistaa Extra Boldia seuraavan kerran. Kiitos kovin vinkistä!

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)