31.7.2012

Itämerta myötäpäivään

Loma oli siinä. 
Ainakin minulla. 
Piti olla 11 päivää, lyheni kahdella, koska emme päässeetkään matkaan kamalan kesäpöpön takia. Erityiskiitoskaunis tästä päivänsiirto-joustavuudesta kuuluu Tallink-Siljalle, joka vaihtoi perjantain lähdön sunnuntailähtöön ja toivotti vielä hyvää matkaa ja pikaista paranemista ja tarjosi vinonpinon "laivarahaa" tuhlattavaksi lippujen hinnan erotuksena ,) 
Jos ottaa parin tunnin matkalle aamiaisen, niin suosittelen menemään ensin taxfreehen shoppailemaan ja vasta sitten aamupalalle. Toisinpäin toteutettuna jonottamisen lisäksi ei saa mitään tehtyä.  
Ihminen kun on laumaeläin.. ,)

Viro. Latvia. Liettua. Puola. Saksa. Tanska. Ruotsi. 
Mukava paketti noin niinkuin 9 päivään, joista  5 sisälsi ajoa, ajoa, ajoa.. ,)
Via Balticaa olen mennyt aiemminkin Puolaan ja sieltä takaisin. Tuota paluureittiä en. 
Yhdellä lauseella kiteytettynä, hieno kokemus kiireestä huolimatta. Paljon kivoja uusia paikkoja ja pelkääjän paikalta oli mm. heinäpeltoindeksiä kiva seurata ,) Ensi kerralle jää siis paljon "kivoja uusia paikkoja" katsastettavaksi..
Kahvia kului melko varmasti litroittain. Sekä burgereita määrittämätön määrä, burgerikiintiö on täysi.
Aiheeseen liittyviä postauksia kirjoitan tulevaisuudessa, jahka saan tuhat ja sata kuvaa käsiteltyä ja jaoteltua järkevästi. Matkavinkkien kera tietysti, koska jokainen matka on opettavainen ja tulevaisuudessa ei toisteta samoja virheitä.. tai sitten toistetaan. 
Ensimmäisenä tulee mieleen, että telttailemaan EI kannata lähteä ilman makuualustaa ja/sekä/tai vetoketjurikkinäisillä makuupusseilla varustettuna.. Ainakaan jos yölämpötila laskee ihanan kosteaan n. +10 asteeseen..
Helteet hellivät kirjaimellisesti, ainakin Puolassa ollessa ,)
Kuvia pikaisesti selatessa ei käy ilmi missä maassa niitä on napsittu. Nimittäin suuremmin mitään "nähtävyyksiä" ei koluttu (aika ei riittänyt tai into tai molemmat tai suurimmaksi osaksi Puolan nähtävyydet on jo nähty) joten pääasiassa pikasnapshotteja otin autosta käsin.
Varsinkin Saksa ja Tanska näyttivät autosta katsottuna täysin samanlaisilta ,) 
Ja lopulta kotona jälleen, väsyneenä ja onnellisena sekä huomenna töihin palaavana.. 
Kaikki neljä matkantekijää voivat hyvin ja kahdella niistä mikään ei ole muuttunut, kuten alla olevista reunakuvista voinee päätellä ,)  
Ansaisttua kuplivaa Siljan kannella.
 Niin ja erityiskiitos vielä Ruotsille siitä, että vapautti raivotautivasta-ainekokeet eläinotuksilta ja näin ollen pääsi meidän seniorikin sille maalle merkkailemaan ,)
Skål!


2 kommenttia:

 1. Miten mulla on mennyt ihan ohi ettei Ruotsiin tarvitse enää vasta-ainekokeita :o Hyvä homma !

  Teillä on ollutkin mielenkiintoinen reissu varmasti, kiva joskus koluta näitä lähempiäkin maita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milma, juu mullakin meni ohi. Lähemmin tutkailtuani selvisi, että vuoden alusta ovat tämän poistaneet. Tosin nyt "jälkiviisaana" tiedän, että kukaan ei kysynyt mitään missään.. Eli ns. hazardina olisi voinut tehdä tämän jo aiemminkin. Rajanylitykset kun ovat EUssa aika, noh, rajattomia ,)

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)