5.7.2012

Ja mitä kuuluu pöydälle.. ?

 Huonekalujen entisöinti on aikaa vievää puuhaa. Hio, lakkaa, hio, petsaa, hio, maalaa, hio, hio, maalaa, lakkaa, hio, petsaa, lakkaa... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Vielä jos yhtälöön yhdistetään suuri huonekalu, jolla ei ole ns. rauhaisaa paikkaa kuivua, kokonaisuus vie vuosia.

Saimme vuosia sitten "perintölahjoituksena" massiivipuisen pöydän ja 6 tuolia. 
Vaalean puun väriset kalusteet eivät ole ikinä miellyttäneet silmääni ja siksi tämäkin setti sai luvan vaihtaa väriään, sillä ehdolla kiikutimme sen kotiimme. Toistaiseksi vain tuolit ovat saaneet uuden ulkonäön, pöytä odottaa vielä. Ehkä tulevaa kesälomaa.. ? Tuolitkin hoiti äiti kuntoon Dubain matkamme aikana eli n. pari vuotta sitten, eli nekin ovat jos siinä kunnossa, että kaipaavat uutta ehostusta ,)


 Käsin ei koko pöytää millään jaksaisi hioa, siksi lainassa ( jo vuosia) on isäni hiomalaite. Järjetön jöötti sekin viemässä kaappitilaa.. Siinäkun on samalla imuri, jolla vähennetään hiomapölyn määrää, paikassa jossa pitäisi myös asua ja nukkua. Ja siitä lähtevä meteli on tietysti sen mukainen..
Vanhassa kodissamme ei ollut tätä ylimääräistä tilaa, uudessa kodissamme ei myöskään, mutta parveke on sen verran suuri, että ainakin jotain voisi siellä asialle tehdä. 
Olen kuitenkin joskus tehnyt raakapuulevyistä seinäkyllyjä ns. vanhentamistekniikalla, jolloin parvekkeella kuivuessaan pinnalle imeytyi liikaa pölyä, joka tosin sopii "vintagehylly" -teemaan, muttei mielestäni keittiön pöytään.


Tämän kaiken vuoksi pöydällä on ollut aina pöytäliina, suojaamassa katseilta sekä piilottamassa itseään omistajien saamattomuudelta. Ja kuten sanotaan, ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön, niin olettaisin tämän pöydän saavan jossain lähitulevaisuudessa uutta väriä pintaansa.. 


Nyt mietin vaan sitä, että haluanko SITTENKIN siitä tumman vai jonkun ihanan vaaleamman version, ei kuitenkaan välttämättä valkoista.. Katsotaan, löysin nimittäin pari vanhanlaista tekniikkaa, jolla saisi tähän sellaisen tekstuurin, jota kaivataan. Jos vielä löytyisi jostain ns. maitomaalia, niin olisin myyty. Eli vinkatkaa jos tiedätte mistä saa maitomaalia tuomaan maitomaalityylin, jolla saa aikaan ns. meripuuta jäljittelevän pinnan..
Niin ja sitten vielä ne tuolit..


4 kommenttia:

 1. Siis mistä tollasen pöytäliinan oikein mahtaa saada? se on tosi hieno, jotain mitä olen jo pitkään etsinyt. Tyyli ja kaikki osuu kohdalleen, en vaan jaksa nypertää itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos Anonyymi ,) Liina on äitini hankkima, vaikea sanoa mistä tarkalleen ottaen. Valitettavasti tähän en pysty siis antamaan vastausta. Kauankos toisaalta sorminäppärä tuollaisen taikoo ,)

   Poista
 2. Ei paha ollenkaan tässä tapauksessa että pöydällä on aina liina ! Toi liina on niin ihana että pitäisin sitä itse varmasti vaikken koskaan ole pöytäliinoja käyttänytkään ja vaikka pöytä alla olisi minkälainen tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustavaa Milma, oikein rupesin hymyilemään, etten olekaan tälläinen "sukupuuttoon kuoleva pöytäliinojen käyttäjä" ,) Tumman pinnan päällä saattaisi näyttää ehkä vielä paremmalta ,) Ja sekin on kummaa, että vastaavia juttuja ihastelen muiden blogeissa, mutten omassa kodissani edes ole noteeranut tätä rustiikkista maalaisliinaa, outoa ,)

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)