2.7.2012

Kaahaten Dubaissa


 Yltäkylläisyyden paratiisi, jossa vastakohdat yrittävät täydentää toisiaan. 
Tälläinen on  mielestäni Dubai. Vietimme ihanan viikon omatoimiloman tässä ihanassa paikassa talvella 2010, jonne mielestäni sopivan pituinen lomajakso olisi 10 päivää.
Isäni oli aikoinaan vuosia arabimaissa työkomennuksilla, joten voitte kuvitella, että perheemme ei myöhemminkään matkannut paahtaviin paratiiseihin "lomailemaan", pikemminkin suuntana olivat valkoiset Lapin hanget. Näin "kauas" matkustin siis silloin ensi kertaa..

Ihan ensimmäinen omatoimimatka ei ollut kuitenkaan kyseessä, olihan pohjalla ainakin yksi Barcelonan reissu ilman hotellivarausta tai via Baltica paahtaen autolla.. Mutta onneksi on internetin kiehtova maailma ja erinäisten matkailijoiden mielipiteet, joista sitten voi tehdä omia johtopäätöksiään. Myös monen muuta tämän jälkeistä matkaa on "pelastunut" tutkailemalla Trip Advisorin palautteita.. Suosittelen siis.En muista mistä syystä valintamme kohdistui Al Barshan alueelle, joka silloin koostui pääasiassa rakenteilla olevista pikkuhotelleista, mutta valinta ei ollut yhtään huono. Kivenheiton päässä oli ihanan ilmastoinnin omaava Mall of the Emirates sekä yksiraiteinen. Toisaalta taksilla pääsi ihan minne tahansa, järjettömällä vauhdilla (tässä kyllä tosin vauhtiveikot jäävät toiseksi, sillä Bangkokin kuskit vetivät voiton)..  ja todella edullisesti. Pakistanilaiset taksikuskit puhuvat melko huonosti englantia, joten on hyvä näyttää vaikka suoraan kartalta minne tahtoo.Rannat eivät suuremmin säväyttäneet, vaikka olivat lähes autioita. Vaikea pukea sanoiksi missä oli vika, mutta julkinen ranta tuntui jotenkin ikävältä. Lisäksi takaraivossa humisi paljaan ihon peittäminen, eikä näin ollut kovin kivaa vaan "oleilla" paahtavassa auringossa. 
Maksullinen Jumeirah -ranta oli keskellä viikkoa mukavan rauhallinen, viikonloppuna sinne kerääntyi lauma "duunareita" tarkkailemaan länsimaisia turisteja. Onneksi vartijat pitivät heidät melko hyvin aisoissa, mm. parilta vietiin kamerat ja heidät ohjattiin ulos rannalta. 
Huvittavinta tässä on se, että näistä pällistelijöistä varoiteltiin nimenomaan julkisilla rannoilla, meillä taisi käydä päinvastoin..


 Näkemisen, kokemisen ja aah kaiken mahdollisen arvoinen oli kultasoukki... Sieltä lähdettyäni omat korut eivät tuntuneet oikein miltään. Alkuhuuman jälkeen tuli shokkiefekti ja meni täysin maku. Onneksi tästä on toivuttu, ei syntynyt traumoja ,) 
Mutta tosiaan tinkimisen taidon osaava on täällä elementissään. Täällä oikeasti voisi viettää kokonaisen päivän ellei jopa viikon, silloin voisi olla enemmän "kärryillä" siitä mitä kannattaa mistäkin tarjota. Ja kaikki mikä kiiltää on joko kultaa tai timantteja.. Muutama ihanuus olisi voinut lähteä kyllä mukaani, ensi kerralla sitten... ,)


Kuten useimmat paahtavan kuumat maat ja niiden "turistikaupungit", niin myös Dubai aloitti elämänsä vasta myöhäisinä iltapäivän tunteina. Talvellakin päivälämpötila oli meidän loman aikaan lähemmäs +30 astetta, kesällä lähentelee +50 astetta.. Ymmärrän siis täysin iltaviileiden aikaan heräämisen. Kaunista ja kokemisen arvoista on nauttia virgin-drinkkejä Dubai Marinan kävelykadun ravintoloissa. Missään muualla en ole muuten vielä saanut niin hyvää Pinacoladaa ,) Sesonkiaikaan muuten kannattaa tehdä pöytävaraus, muuten voi olla ettei koko iltana pääse mihinkään kadun ravintoloista.. 
Omanlaisensa (halukkaille alkoholillinen) coctail on sitten mahtavassa purjehotellissa, Burj Al Arabissa, jonne ainakin pari vuotta sitten piti tehdä ennakkoon puhelinvaraus, jossa vahvistettiin luottokortti. Kannattaa olla nimen kanssa tarkka, mieheni etunimestä nimittäin kikkailtiin "Cash" ,) Niin ja Al Arabiin kannattaa varata pöytä jo matkan alkuvaiheessa, muuten voi olla ettei pääse ollenkaan.. Näkymät olivat meille toistaiseksi parhaimmat, jos ei lasketa lentokoneen ikkunasta katsottuja maisemia. Burj Al Khalifaan kun emme päässeet sen viikkoja jatkuneiden hissongelmien vuoksi.. Olisi ollut varmasti kokemisen arvoista.. Tämäkin siis "ensi kerralla" -kategoriaan.. Vaikka Dubai on kaunis, se on vähän tylsä jos on vain paikallaan.. Ja toisekseen se on aika nopeasti nähty. Päivät voi kuluttaa hyvin vesipuistoissa, kauppakeskuksissa tai vaikkapa safareilla.. Emme ottaneet perinteistä aavikkosafaria, vaan lähdimme Omaniin saakka. Rajanylitys sujuu ongelmitta, mutta vinkkinä viikoksi, pitäkää kamera piilossa. Omani oli sylissä ja rajavartija nappasi sen mukaansa. Olin varma, että sinne meni järkkärini.. Halusivat kuitenkin vain nähdä ottamani valokuvat "pikana" ja sain kamerani takaisin. Paluumatkalla kamera oli jalkatilassa, niin piilossa kuin vai olisi voinut olla. Satojen kuvien menettäminen näin tyhmän asian vuoksi olisi painanut kovasti mieltä..


Ihan heti tuonne ei takaisin reissata, paahtolomaltaan kun kuitenkin toivoisi sitä suht rentona olemisen vapautta, eikä lähes murhaavia katseita, jos rannalta tullessa tunika on liian läpinäkyvä valon kohdistuessa siihen tietystä kulmasta..  Tämä oli matkan ainut "moka", joka osui ja upposi mieleeni. Onneksi oli iso huivi mukana auttamassa pahimman yli. Maassa maan tavalla, sanotaan ,)
Mutta loppujen lopuksi matka oli ikimuistoinen. "Sisäpiiriläiset" tietävät mistä syystä ,)

4 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoinen postaus! Mulle iski kamala reissukuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Jonna, että sain reissukuumeen aikaiseksi ,) Postauksia miettiessä tulee aina vaan sellainen liian pitkä tarina kerrottavaksi, joka pitäisi lyhentää jollain tapaa järkevästi. Ehkä jatkossa teenkin osapostauksia ,)

   Poista
 2. Mä oon miettinyt Dubaita matkakohteeksi jossain vaiheessa, kiva postaus tämä ja kyllä mä luulen että joskus haluan siellä lähteä käymään. Minkälainen hintataso Dubaissa on ? Esim ruoka ja ostokset ( vaatteet lähinnä :D )

  TripAdvisor on kyllä ihan huippu, mä en lähde minnekkään ilman että selaan sitä päivä tolkulla. Se tosin sattaa myös aiheuttaa harmaita hiuksia kun kuvittelee löytäneensä kivan hotellin ja TripAdvisor murskaa kaikki luulot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubai on melkolailla samanlaista hintatasoa, kuin kotosuomemme on. Tietysti kulta ja kivet ovat karkeasti sanoen puolet täkäläisestä. Jos ostaa niitä tuotteita kaupassa, tinkivaraa ei juurikaan ole, jos ovat ns. designer -tuotteita tai jotain muuta monessa liikkeessä olevaa mallistoa. Omat käsityöt ovat todella paljon tingittävissä. Ruoka on jonkin verran edullisempaa kuin meillä.

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)