7.9.2013

Monte Gordo ja se väärä maailmanloppu

Tästä matkasta on jo kolme vuotta, mutta se palaa mieleen aina syksyisin.
Emme ole pakettimatkojen ystäviä, mutta sillä kertaa ajattelimme olla avaramielisiä ja lähteä ns. äkkilähdölle. 
Taisi olla n. viikko-pari ennen matkan alkua, kun selailin äkkilähtötarjontaa ja joka ikinen kerta klikkaukset osuivat kovin Portugalin maaperälle. 


Huvittavaa on, että näissä viime hetken matkoissa pelotellaan kovin kaikella mahdollisella. Monesti jopa sillä, että kylpyhuone/WC ei välttämättä kuulu huoneeseen tai sijainti on kymmenien kilometrien päässä keskustasta ja hotellia joutuu vaihtamaan kesken matkan. Olen toki kuullut kauhutarinoita, mutta tällä kertaa päätimme olla "reippaita ja rohkeita" ja kokeilla mitä arpaonni tuo tullessaan. 


Ja kannatti! Nimittäin viikon pakettireissu maksoi n. 250e per nassu ja pääsimme/jouduimme täysin meille entuudestaan tuntemattomaan Monte Gordoon, joka sijaitsee Espanjan rajan välittömässä läheisyydessä. Majoitus järjestyi rannan vieressä sijaitsevaan hotelli Dunamariin, josta saimme "apartamenton", jossa oli pinjametsä- sekä merinäköala. Olisiko täydellisemmin voinut osua? Varsinkin, kun samassa bussissa olleita jätettiin "sisämaahan" hotelleihin, jollaisiin olimme varmoja, että joudumme. 

Se VÄÄRÄ maailmanloppu


Syyskuun lopussa sesonki on todellakin ohi ja seesteinen pystähtynyt ympäristö alkoi käydä hermoille matkan loppuvaiheilla, mutta aurinko helli ja lähiympäristöön pystyi tekemään hyvin pyöräretkiä. Yksi päivä pyhitettiin  läntiselle "maailman lopun" visiitille, joka osoittautui kaiken lisäksi väärältä maailmanlopulta, koska kartanlukija eli minä, en osannut navigoida oikein. Oikea maailmanloppumme sijaitsi n. pari kilometriä toiseen suuntaan, mutta tässä kohden riittänee tieto, että vaikkemme astuneetkaan euroopan läntisimälle maapläntille, niin näimme sen parin kilometrin päästä! 
Toisena päivänä puolestaan käväisimme Espanjan puolella, jonne olisi myös voinut jäädä yöksi. 
 Auton vuokraaminen kannattaa muuten Portugalissa, sillä pääsee kätevästi paikasta toiseen, kiitos järkevästi sijoitettujen pääteiden. Muuten turistipainotteisissa pikkukylissä kannattaa suosia polkupyörää. 


Joka matkalta jälkiviisastuneena miettii mitä olisi voinut tehdä toisin. Niin silläkin kertaa olisi voinut olla järkevää viettää osa ajasta toisessa paikassa, esim. Albufeiran keskirannikon luolarantojen äärellä. Monte Gordossa kun rannat olivat vain kultaista hiekkaa ja pysähtynyt fiilis aiheutti sen, että koti-ikävä iski nopeammin vasten kasvoja. 
Suosittelen paikkaa kuitenkin lyhyelle pysähdykselle tai jos haluaa ladata akkuja täysin välittämättä siitä, että onko tekemistä muuten kuin vain rannalla makaamisen merkeissä. 


4 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upeita maisemia oot saanu taltioitua kuviin. :) Iskee matkakuume kun näitä selailee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Kertu kommentistasi :) Matkakuume iskee täälläkin, kun selailee vanhoja reissuja. Jokaiselta jäi jotain muistoja mieleen ja uusia seikkauluja suunniteltavaksi! Onneksi lähimaillakin on mukavia paikkoja, joista kirjoittelen tuonnempana.

   Poista
 2. Tuo paikka sopisi minulle, juuri sesongin ulkopuolella. Ihanat maisemat ja merta, mitäpä sitä muuta kaipaisi. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydelliselle akunlataukselle tämä paikka on juuri täydellinen! Voi vaan olla ja nauttia seesteisen rauhallisesta menosta. Ei tarvitse huolia metelistä ja iltaisin voi nauttia avoinna olevissa ravintoloissa jonottamatta ihanaa ruokaa ja juomaa!

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)