19.6.2014

Juhannustaikoja

On juhannuksia ja on JUHANNUKSIA.
Tämä juhannus tulee olemaan poikkeuksellinen monellakin tapaa. Vietämme sen ensi kertaa täysin ulkomailla. Keskikesää juhlitaan toki monessa maassa, mutta itse juhannus kokkoineen yms. taitaa kuulua pääasiassa skandinaaviseen kulttuuriin. 
Luxembourg ei juhli itse juhannusta millään tavalla. Täällä juhlitaan puolestaan 23.6 "herttuattaren syntymäpäivää", joka on ollut kautta vuosikymmenien kansallispäivä. Itse päivä ei ole millään tavalla oikea syntymäpäivä, vaan oikeastaan luotu maan tapa. Wikipedia osasi kertoa, että vuonna 1961 joulukuinen kansallispäivä vaihdettiin keskelle kesää, koska sää on silloin huomattavasti parempi :) Mikäs siinä keskikesää juhliessa.. 


Sunnuntaina, kansallipäivän aattona Luxembourgin keskusta kuhisee tapahtumia. Aatto huipentuu konsertteihin sekä taivaan täyttävään ilotulitukseen. Itse kansallispäivänä 23 kesäkuuta, joka osuu tänä vuonna maanantaille, tapahtuu myös paljon. Jälleen katkonainen työviikko, mutta sehän ei manoa haittaa.
Ja luonnollisesti kamera on valmiina ikuistamaan osan tästä menosta..


Sillä välin kun suurin osa teistä suuntaa huomenna nenänsä kohti luontoa ja täällä juhlitaan hieman eri tavalla, (huomenna täysin normaali työpäivä, lauantaina shoppailua..) niin haluan toivottaa teille oikein rauhallista ja fiilikseltään lämmintä juhannusta(vaikka lupaavatkin koleaa säätä)! 
Tapani mukaan linkkaan aina tässä kohtaa juhannuksen lyhyen oppimäärän, joten täältä sen taas löytää


2 kommenttia:

  1. Samoilla linjoilla mennään juhannuksen suhteen. Ai teillä on 23.6. juhlapäivä, Unkarissa on aina 20.8. suuri juhlapäivä jolloin klo 21 alkaa upea ilotulitus. Mukavaa herttuattaren synttäreitä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Tibs! Oli todella upea ilotulitus ja parin päivän juhlallisuudet! Kuvia tuli otettua joten postausta odotellessa..

      Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)