18.8.2013

Ja sitten rullataan!

Liian harvoin teen kotona sushia ja joka päivä nämä Helenalta lahjaksi saadut sushilautaset huutavat päästä käytetyiksi! 
Tuoreet raaka-aineet ja erityisesti kala ovat tässä ruoassa kaiken lähtökohta, niitä saa onneksi aina suuresta lähikaupasta tai kauppahallista. 


En ole suurempi "sushihifistelijä", vaan saatan rullata makiin mitä eteen tulee. Tuorejuustoa tai tomaattia en kuitenekaan ole tähän vielä "kehdannut" laittaa, vaikka olen kuullut niiden toimivan. 
Useimmiten raaka-aineiksi valikoituvat puuroriisi, lohi, tonnikala, siika, avokado, kurkku ja ruohosipuli. Väriä tuo porkkana ja talvella mäti. Kaiken kruunaa hyvä soijakastike. 


Rullaan noriarkit suoraan käsin, riisiä laitan vain alle puolen arkin verran, näin on helppo rullata ja mikään ei pursua välistä. 
Useimmiten tämä johtuu siitä, että bambumatto on kateissa ja riisiä keitetty aivan liian vähän suhteessa täytteiden määrään! 


Pari noriarkkia jäi edellisestä setistä yli, joten eiköhän täällä ole jo lounasmenu tiedossa. 
Namnam! 


Vinkki: Jos kala tuntuu liian "raa'alta", niin ripottele sen päälle vähän sitruunamehua. Sitruunamehu raakakypsyttää kalan ja antaa sille ihanan hennon sitrusmaun. 

4 kommenttia:

 1. Todellakin nam nam! Rakastan sushia ja söisin sitä joka päivä jos voisin. T:Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän kovin sushista, mutten ehkä ihan joka päivä söisi. Kyllästyn muutenkin ruokiin tosi nopeasti, joten vaihtelu on aina hyvästä :)

   Poista
 2. Siis miksi mun susheista ei tuu lähellekään noin kauniita? :D Itse saan aikaiseksi vaan sellaisia ihmepötkylöitä, ihan hyviä tosin. Noh, ehkäpä se ei oo se näkö, vaan se maku :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Kummallista Hannele, koska näiden rullaus on tosi helppoa ja näppärää. Rullaatko tiukasti heti alusta alkaen? Riisit ja täytteet laitan siihen norin alkupäähän, josta alan rullaamaan. Ja kuten sanoit, ei se näkö, vaan se maku! namnam!

   Poista

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)